lunes, 27 de julio de 2009

L´APLEC DELS PORTS

LES TROBADES, ELS APLECS....

El cap de setmana del 24 al 26 de juliol, com cada any, es va dur a terme el XXXIè Aplec d´Els Ports a la població de La Mata(no recorde amb exactitut si és depenent de Morella o població reconeguda). Una trobada que any rera any té lloc a una serie de pobles d´aquesta comarca al nord del País Valencià tan maltractada, sobretot demogràficament parlant...i això es tradueix amb moltes desigualtats socials i, amb tot, s´acaba amb més despoblació i el cicle segueix i segueix.
De tota manera si vas a donar una volta es té la impresió que més que a un Aplec socio-cultural...estem assistim a una trobada de grans bebedors i generadors de deixalles que, tot i els contenidors, van acumulant-se pel terra...donant una imatge que res té a veure amb l´esperit d´un Aplec d´aquestes característiques.
Sí ,es reivindicaven coses...més que justes,però tot quedava, almenys això ens va parèixer, com en un segon o tercer lloc d´atenció. Allò més primordial era beure, beure....i mostrar-se recollits a rogles que, socialment, aparenta una mena de competició per a veure qui és més “guay”...

Ésser jove, divertit i enrollat no té perquè ser sinònim d´estar emborratxat , cridar sense motiu, fer el bèstia podent fer-se mal els uns amb els altres(sense que haviga intencionalitat)anar brut,pijar pels racons(quan hi ha habilitats WCs) i amargar-se de tot això amb vestimentes, anomenades guays i molta samarreta que s´identifica amb els grups àcrates, independentistes, d´esquerra....Amb tot aquest “paquet” no es fa cap favor al progresisme llibertari, a les idees independentistes, a la cura de la llengua, la nostra, amb la que ens va parir....A vegades, aquestes concentracions, semblen més aviat una gran festa de disfressa física i fins i tot ideològica....al cap dels anys si tots ens pugurem tornar a veure per un foradet...veuríem que, a estones, a més d´hipòcrites som una mena de titelles...almenys si ens adonem d´això, ja és possitiu...allò més negatiu és que hi ha personal que no s´adona mai de res de tot això.

Com a mostra,només un apunt: dissabte a la tarda es va dur a terme una taula rodona sobre Memòria Històrica i els assistents tenien una mitjana d´edtat d´uns 45 anys.....molta samarreta reivindicativa i a l´hora de la veritat....pocs s´impregnen d´allò més substancial.

Pensem que aquestes trobades i Aplecs, sovint, deurien d´experimentar una profunda reflexió que, segurement, anirien acompanyades de noves idees i nous plantejaments....De tota manera ànims i a seguir endavant perquè pensem que si l´Aplec, ajuda a moure alguna ànima, pensament o il-lusió...tot i que només sigui una....ja val la pena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario